woensdag 19 december 2007

LEPELTJE

Ik vraag het me al jaren af.
Niet dat ik er elke dag mee rondloop maar af en toe koop ik er een en laat het me smaken. Vooral zomers voor op je boterham, lekker fris!
Waarom is het zo gemaakt? Wat steekt er achter! Gebruikersgemak?
Ik vraag het mijzelf al een hele poos af.
Waar gaat het over. Nou, Ik eet wel eens een slaatje en dan zo'n kleintje in een ronde plastic kuip. Runder, kipkerry, huzaren je kent ze wel. Je koopt ze bij de supermarkt of bij een tankstation langs de weg.
En het maak niet uit hoe je begint het rode lepeltje is direct gebruiksklaar. Het lepeltje is nl. tweezijdig, symmetrisch dus.
Maar, je zou toch denken dat als je het eenzijdig laat maken dat je dan goedkoper uit bent omdat je dan minder grondstoffen hoeft te gebruiken. En de grondstoffen zijn het duurst. Het is wel aantrekkelijk voor de producent om het de helft goedkoper te maken toch? Maar het gebeurd niet en dat verbaasd mij enorm.
Ik heb onlangs slaatjesmaker Johma deze vraag gesteld en in de hoop dat ze het serieus zouden behandelen en beantwoorden. Want zeg nou zelf, het gaat niet over de smaak,ingrediƫnten en of kwaliteit. Ik moet er wel eerlijk bij vertellen dat ik ze een klein veertje in hun ach.... Ach je moet er wel wat voor over hebben, toch. En ze smaken niet verkeerd en tegendeel zelfs.
Zie je degene al die deze vraag van mij mag beantwoorden... ha ha ha!
Degene komt thuis en die zegt tegen partner; "ik heb vandaag toch een rare vraag moeten beantwoorden". Die moet toch bedenkelijk hebben gereageerd. Tja, ik realiseer me ook dat het erg bedenkelijk is om jaren met deze prangende vraag rond te lopen! Ik weet het niet maar zulke dingen blijven bij mij erg lang hangen.
Wie weet, misschien
ben ik niet de enige. Er gingen enkele weken voorbij en was het zelf min of meer vergeten tot dat ik het verlossende antwoord kreeg middels een brief.
Hieronder kan je het zelf lezen.

1 opmerking:

Anoniem zei

En dat is best een hele goede reden :)

Men zou er ook een persoon voor neer kunnen zetten en terug gaan naar de ouderwetse lepel, noem het werk verschaffing maar dan moet de consument er wel voor betalen en het slaatje iets duurder maken. Daar staan we waarschijnlijk niet om te springen of zou het slaatje dan dezelfde prijs zijn aan gezien de lepel goedkoper uitkomt. :) Nu raak ik zelf ook verward.